Werkboekje

Wat is een werkboekje en hoe vraag je dit aan?

Een werkboekje wordt uitgegeven door de KMSH. Je hebt dit werkboekje nodig om deel te kunnen nemen aan officiële wedstrijden in alle disciplines. Voor de socialisatietest of het brevet (gehoorzaamheid) heb je dit niet nodig. Om te mogen deelnemen aan de TAP (agility) moet je dit wel hebben.
Je kan een werkboekje online aanvragen bij de KMSH. Hiervoor maak je op de website van de KMSH een profiel aan. Je meldt daar aan als nieuwe gebruiker en vult alle gevraagde gegevens in. (Als je al een profiel hebt kan je direct inloggen zonder een nieuw profiel aan te maken. Je moet dan enkel je nieuwe hond invoeren.) Ook honden zonder stamboom kunnen een werkboekje aanvragen. Denk eraan dat je maar éénmaal een hond zonder stamboom kan registreren. Voor gehoorzaamheid vraag je een blauw werkboek aan, voor agility een groen.
Je moet dan enkel nog betalen en enkele dagen later ontvang je het werkboekje.
Ondervind je problemen of is er iets niet duidelijk dan kan je meer info vragen aan de KMSH zelf met het contactformulier onderaan hun website of je kan natuurlijk ook raad vragen in de hondenschool.